duminică, 23 decembrie 2012

Babicul care-ti rupe dintii: AGRICOLA

babic agricola
La zgarciuri nu s-au zgarcit. Are si oase! Ba chiar are si putina carnita, dar pentru asta nu bag mana in foc.
Aceasta este reteta de babic de la Agricola!

De mai bine de un an, aproape ca am eliminat din meniu mezelurile. Zic aproape, fiindca n-am renuntat la acestea complet. Macar odata pe luna imi cumpar un babic. De obicei cumpar acest produs de la un anumit producator, dar daca pe raftul supermarketului gasesc si alt produs din aceeasi categorie din care n-am mai gustat niciodata atunci il achizitionez si pe acesta pentru a avea un termen de comparatie.
Zilele trecute, cand am iesit la cumparaturi, am trecut iar pe langa raftul cu babic, si pe langa babicul pe care-l cumpar de obicei, am mai gasit si un alt produs (babic), din care n-am mai gustat pana acum, babic de la AGRICOLA. Fara sa ma uit la pret, l-am pus in cos.
Din pacate, cand am ajuns sa-l gust mi-am dat seama ca e cea mai mare bataie de joc. Fiecare, dar absolut fiecare feliuta de babic contine zgarciuri si oase. Nu ma leg de gust fiindca asta depinde de preferintele fiecaruia. Ma leg strict de continut si vreau sa spun ca il consider absolut periculos pentru dantura oricui. Zgarciuri mai mari decat o unghie, oase mai mari decat un bob de orez, pot efectiv sa-ti sparga dintii daca nu mesteci cu atentie. Am luat de curiozitate bonul de casa ca sa vad pretul si sa-l compar cu pretul babicului pe care il cumpar de obicei. Babic AGRICOLA 66,29 Lei  / kg, in timp ce celalalt costa 50,6 lei / kg! Asta DA nesimtire! Am stat sa ma gandesc putin daca nu cumva este cel mai scump babic pe cate l-am cumparat pana acum si asa e!
In ultimul an am "testat" babic de la mai multi producatori si prin eliminare am ajuns sa achizitionez acest produs doar de la un anumit producator. Cand am facut alegerea am tinut cont atat de gust, cat si de  continut. Toate au zgarciuri, mai mult sau mai putin. In toate am mai gasit si cate un oscior, ceea ce oricum e foarte aiurea cand te gandesti ca e vorba de un preparat de carne destul de scump. Dar in 5-6 feliute de babic sa gasesti 2 oase si nenumarate zgarciuri mi se pare bataie de joc tipic romaneasca. M-am simt fraierita ca am dat pe el cat am dat si nu pot sa-l mananc, desi nu l-am cumparat ca e scump, (putea sa coste si 100 lei), l-am luat in ideea ca poate gasesc unul mai bun decat cel pe care-l achizitionea de obicei.
De nervi, m-am gandit sa scriu asta pe blog, in speranta ca amatorii de babic vor fi feriti de asemenea neplaceri; ...mai ales in perioada sarbatorilor, cand dentistii nu prea sunt de gasit :)
App. credeti ca bucata de babic ce a ramas, in loc s-o arunc la gunoi ar trebui s-o dau la caini?

4 comentarii:

Voinea Marius spunea...

Mai bine arunc-o la gunoi, să nu-și rupă vreun câine dinții în ea :)

DoarBaiaMare spunea...

Incredibil..Eu nu am mai mancat mezeluri din septembrie si sper sa reusesc sa ma mentin asa...

Adrian Pusca spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

Interesant!Am să încerc să pregătesc!

Perna din spuma cu memorie Wellurpur Voss

Perna Wellpur Voss Am facut gresala sambata si mi-am bagat pernele Dormeo anatomic aloe vera in masina de spalat. Dupa o ora cand le-a...